Digitale nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 41 - februari 2007

Nieuwsbrief nr. 41 - februari 2007


Inhoud

Van de redactie

Verkiezingen

VN - Algemene Vergadering

Leuke sites

Agenda's

VAN DE REDACTIE

De Lakota Stichting heeft een nieuw boekje in de Cactus-reeks uitgegeven. Het gaat over de Lakota-taal en bevat een woordenlijst en een eenvoudige grammatica.
De redactie


VERKIEZINGEN

De uitslag van de verkiezingen op het Pine Ridge-reservaat, waarin John Steele werd gekozen tot stamraadvoorzitter, is voorlopig erkend door het Bureau voor Indiaanse Zaken. Er wordt een onderzoek gedaan naar de gang van zaken tijdens de verkiezingen, waarin op het laatste moment kandidaten van de lijst werden verwijderd en weer toegevoegd.

Zie verder: Lakota Country Times


VN - ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft in november een resolutie aangenomen tegen het voorstel voor de 'Universele Verklaring van de Rechten van de Inheemse Volken'. Volkomen onverwacht waren er een groot aantal medestanders, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Nieuw-Zeeland en vele Afrikaanse landen.


LEUKE SITES


Op de website van de Lakota Stichting is een pagina toegevoegd over E-cards, waarmee u electronische kaarten met Indiaanse motieven via het Internet kunt versturen.TENTOONSTELLINGEN/EVENEMENTEN

Er staan op dit moment geen evenementen in de agenda.

Voor actuele informatie over tentoonstellingen en evenementen, radio/tv en de agenda kunt u altijd terecht op onze website.