Nieuwsbrief 46 – december 2007

Nieuwsbrief nr. 46 – december 2007


Inhoud

Van de redactie

Lakota zeggen verdragen op

Floyd Westerman overleden

Agenda

VAN DE REDACTIE

De redactie van de nieuwsbrief en het bestuur van de Lakota Stichting wenst u hele goede feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!


LAKOTA ZEGGEN VERDRAGEN OP

In de Europese media zijn onlangs berichten verschenen over het feit dat de Lakota de verdragen hebben opgezegd en zich daarmee onafhankelijk hebben verklaard van de Verenigde Staten.
Deze stap is gedaan door de bekende Lakota-activist Russell Means. Wij hebben nog geen berichten gekregen, dat de traditionele ‘treaty councils’ of de ‘tribal councils’ van de huidige Lakota-reservaten zich achter dit initiatief geschaard hebben.

Zie verder: www.lakotafreedom.com
De Indiaanse nieuwssites hebben (nog) geen berichten hierover.


FLOYD WESTERMAN OVERLEDEN

De bekende Lakota acteur, zanger en activist Floyd ‘Red Crow’ Westerman is op 13 december op 71-jarige leeftijd overleden. Voor het grote publiek was hij vooral bekend door zijn rol van Chief Ten Bears in Dances with Wolves.
Zie verder: www.lakotacountrytimes.com en www.indiancountry.com


TENTOONSTELLINGEN/EVENEMENTEN


Western Experience Brabant Hallen – Den Bosch

Western & Indianen-beurs met o.a optreden van de Indiaanse dansgroepen First Nations Dance Company, Ice Mountain Dancers en Independent Dancers Quentin.

Plaats: Brabant Hallen – Den Bosch
Periode: zaterdag 26 & zondag 27 januari 2008
Voorverkoop en informatie: www.westernexperience.com
Telefoon: (070) 3069911


Als het ijs smelt
gevolgen voor bewoners van de noordpool

Vanaf 13 oktober 2007 start in het Museum voor Volkenkunde in Leiden de tentoonstelling: ‘Als het ijs smelt…’ over de gevolgen van de klimaatveranderingen voor de poolvolkeren.

Het klimaat verandert. Het ijs smelt. In deze grote tentoonstelling doet Volkenkunde geen voorspellingen maar kijkt en luistert naar direct betrokkenen; Groenland, Canada, Alaska, Lapland en Siberiƫ. De bewoners van deze poolgebieden komen in speciaal voor de tentoonstelling gemaakte interviews uitgebreid aan het woord. De tentoonstelling begint met de geschiedenis van ijs en sneeuw. Daarna wordt u meegenomen naar vijf plaatsen in het uitgestrekte noordpoolgebied. Ingenieuze voorwerpen illustreren hoe de bewoners zich al eeuwenlang aanpassen aan de veranderende omgeving. Door de hele tentoonstelling heen biedt een interactieve barometer u de mogelijkheid om uw positie te bepalen in het klimaatdebat.

Periode: 13 oktober – 28 augustus 2008
Zie verder: www.rmv.nl


Voor actuele informatie over tentoonstellingen en evenementen, radio/tv en de agenda kunt u altijd terecht op onze website.

Share Button