Nieuwsbrief 50 – november 2008

Nieuwsbrief nr. 50 – november 2008


Inhoud

Blizzard in Zuid-Dakota

Verkiezingen Pine Ridge

Verkiezing Obama

Leuke sites

Agenda’s en nieuws

BLIZZARD IN ZUID-DAKOTA

De staat Zuid-Dakota is op 4 november getroffen door een dagenlange sneeuwstorm (blizzard). Een aantal dorpen, zoals Wanblee op het Pine Ridge-reservaat en Parmelee op Rosebud, zijn van de buitenwereld afgesloten geweest.
Men was bang dat buiten de dorpen mensen zouden zijn omgekomen, dit lijkt echter niet geval te zijn.

Zie verder: www.kiliradio.org/news.html
Foto’s zijn te vinden op: Rapid City Journal.com


VERKIEZINGEN PINE RIDGE

De verkiezing voor stamraadvoorzitter van het Pine Ridge-reservaat op 4 november is gewonnen door Theresa Two Bulls. Zij won met 2443 stemmen tegen 2083 stemmen voor Russell Means. Means trok eind vorig jaar wereldwijd de aandacht door de verdragen van de Lakota met de Verenigde Staten “op te zeggen”.
Theresa Two Bulls is senator in de (staats)senaat van Zuid-Dakota.

Zie verder o.a. : www.lakotacountrytimes.com


VERKIEZING OBAMA

De uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt als gunstig beschouwd voor Indianen-zaken. Vooral zijn keuzes op het gebied van gezondheidszorg (waaronder de democratische senator van Zuid-Dakota Tom Daschle) worden positief ontvangen.


LEUKE SITES

Op de site van Native American Music Awards.comvind je informatie over de winnaars van de jaarlijkse prijzen op het gebied van Indiaanse muziek, met achtergrondmuziek en video’s.

De site van de Mendota Mdewakanton Dakota in Minnesota heeft een Nederlandstalige versie, gemaakt met de vertaalsoftware van Google. Indiaanse reservaten heten hier Indiase reserveringen……


Voor actuele informatie over tentoonstellingen en evenementen, radio/tv en de agenda kunt u altijd terecht op onze website.
Share Button