Nieuwsbrief 55 – maart 2010

Nieuwsbrief nr. 55 – maart 2010


Inhoud

Lakota-reis

KILI Radio

Uranium Black Hills

Crow Creek

Agenda

LAKOTA-REIS

Bent u geinteresseerd in de mogelijkheid deze zomer een reis te maken naar de Indianen, dan kunnen wij bemiddelen voor een 16-daagse reis rechtstreeks met een Lakota-gids. Er gaat geen Nederlandse begeleider mee. Deze reis vindt plaats van 24 juni tot 9 juli.


KILI RADIO

In de serie ‘Land der Indianer’ zendt ARTE op zaterdag 6 maart om 21.40 uur de documentaire Einst waren wir Krieger(KILI Radio – Voice of the Lakota Nation) uit. De film wordt herhaald op vrijdag 12 maart om 3.00 uur (‘s nachts).

KILI Radio wordt al jaren door de Lakota Stichting financieel gesteund als project en is ook online te beluisteren.


URANIUM BLACK HILLS

In Zuid-Dakota zijn weer plannen om in het zuiden van de Black Hills een nieuwe uraniummijn te openen. In het verleden is hier ook uranium-erts gedolven, wat tot veel milieu- en gezondheidsproblemen heeft geleid.

Zie verder: www.lakotafreedom.com


CROW CREEK

Het Crow Creek-reservaat heeft een regeling getroffen met de IRS (Internal Revenue Service), de Amerikaanse belastingdienst, over hun belastingschuld en het terugkopen van land, wat eerder bij veiling verkocht is.


TENTOONSTELLINGEN/EVENEMENTEN


MAYA 2012 – de mysteries van een eeuwenoud volk

Bezoekers van de familietentoonstelling Maya 2012 kunnen zelf in de voetsporen van ontdekkingsreizigers treden om de geheimen van de eeuwenoude maar nog springlevende Mayacultuur te ontrafelen. Na een tocht door de jungle, komen zij oog in oog te staan met een Mayatempel, spelen mee in hun balspel en leren het mysterieuze Mayaschrift te ontcijferen.

  • Museum Volkenkunde – Steenstraat 1 – Leiden
  • Tel. 071 5168 800
  • Te zien tot en met 22 augustus 2010
  • Opmerkingen en praktische vragen kunt u richten aan info@volkenkunde.nl
  • Website: www.rmv.nl

Voor actuele informatie over tentoonstellingen en evenementen, radio/tv en de agenda kunt u altijd terecht op onze website.
Share Button