Nieuwsbrief 64 – mei 2013

Lakota Stichting

Nieuwsbrief nr. 64 mei 2013


WOUNDED KNEE TE KOOP
Het terrein van het bloedbad van Wounded Knee, wordt door de eigenaar te koop aangeboden. James A. Czywczynski vraagt zo’n 3.9 miljoen dollar voor de 40 acres. Hij zegt er verschillende bieders voor te hebben. De Oglala-Sioux-stam van het Pine Ridge-reservaat zegt niet in staat zijn het land te kunnen kopen. De deadline verloopt op 1 juni.Meer nieuws:

Indianz.com: Wounded Knee descendants speak out

Native News Network: Wounded Knee is American Indians’ Gettysburg: Interior Dept Should Declare Eminent Domain

BBC News: To whom does Wounded Knee belong?


TENTOONSTELLINGEN/EVENEMENTEN


VIERING 40 JAAR NANAI OP 26 MEIDit jaar bestaat de NANAI 40 jaar. Dit wordt op zondag 26 mei gevierd op het terrein van het Stayokay hostel in Soest. Er wordt een programma samengesteld dat voor jong en oud leuk, interessant en spannend is. De dag duurt van 11.00 – 17.00 uur. Maar iedereen is welkom om eerder te komen en langer te blijven. Als het mooi weer is zijn er voldoende buitenactiviteiten, ook voor kinderen. Er zijn twee indiaanse gasten, beide uit Arizona. Het zijn Matagi Sorensen – Yavapai/Apache en Allen Paquin – Zuni

De NANAI wil proberen er een inter/multi culturele manifestatie van te maken. Steungroepen die informatie geven over de oorspronkelijke volken van het Amerikaanse continent worden uitgenodigd, zoals de Kiva, NCIV, Lakota Stichting, Arctic Peoples Alert, Mapuche, Arawakse en meer. Ook zal het Samenwerkingsverband Inheemse volken aanwezig zijn. Veel organisaties zoals de NANAI en bovengenoemde organisaties plus een aantal die informatie geven over volken van andere continenten zijn hierin verenigd. Waar mogelijk worden de krachten gebundeld bij acties en ceremonies. Het is nog niet zeker of alle uitgenodigde organisaties zullen komen, maar bekijk het voorlopige programma regelmatig. Hierop staan de eventuele wijzigingen en aanvullingen.

De Lakota Stichting is met een stand aanwezig.

Share Button